Vader Nathan Ghysbrecht geeft zijn passionele zoektocht naar exquisiete koffie een concrete wending. Na een intensieve leertijd bij meester-branders lanceert hij zich in het ambachtelijk branden van zijn eigen gebalanceerde en intense koffie. In het pand van De Struise Brouwers in Vleteren, zag “Matubu” het levenslicht.
Het koffieconcept “Matubu” groeit uit van het oorspronkelijke ’man cave avontuur’ tot een uniek merk met een groeiende aantal ‘believers’. Zes jaar na de opstart verhuist de koffiebranderij naar een pand in Dudzele, met een shop en een terras waar je een subliem kopje koffie kan degusteren. De plek is tevens ‘the place to be’ voor koffie lovers die hun passie via een workshop nog meer schwung willen geven.
Matubu is een familiebedrijf. Ondertussen heeft vader Nathan de fakkel doorgegeven aan zijn zonen Elie en Félix. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan! The next generation heeft de onstuitbare drang naar uitzonderlijke kwaliteit geërfd en is klaar om de reikwijdte van Matubu te vergroten.